SEVÄRDHETER & AKTIVITETER

Falu Koppargruva

Falu Gruva, Faluns stolthet. Har man inte besökt den är det definitivt ett måste på resan! Guidade turer i besöksgruvan, museum, en hantverksby och flera butiker med lokalproducerade varor.
2km från oss och ca 5 min med bil

Carl Larssongården

Carl Larsson-gården i Sundborn är ett av Faluns populäraste turistmål och en ikon inom svensk heminredning och familjeliv. Här bodde konstnären Carl Larsson med sin fru Karin och deras barn. Följ med på en guidad visning och lär dig mer om det världsberömda konstnärsparet, konsten, kärleken och deras bullriga liv.
ca17 km från oss och ca 20min med bil

Samuelsdals Golf

Bara ut på knuten har vi faluns centralaste golfbana, Otroligt vacker omgivning oavsett om du spelar golf eller inte. Boka en golftur, slå lite på rangen eller bara titta och njut.

Sjön Runn

Oavsett årstid så är det alltid aktivitet runt runn! Långfärdsskridskor, skidor, bad, kanot, båtturer, fiske.
4km från oss och ca 10min med bil

Källviksbacken

Faluns alpina center med pister, snowpark och skicrossbana.
4km från oss och ca 10min med bil

Romme Alpin

I grannstaden Borlänge har vi Romme Alpin som är det 5:e mest besökta skidområdet i Sverige. Anläggningen består idag av 30 nedfarter och 12 liftar varav hela fyra är 6-stols Expressliftar.
3,1 mil från oss och ca 30min med bil

Lugnets Idrottsanläggning

En anläggning för alla, allt från skidor och vandringleder till bad och konserter.
ca 6km från oss och 15min med bil

Centrum

3,5km från oss ligger Falu centrum där de flesta restauranger och affärer staden har att erbjuda ligger. Bussförbindelse finns ca 800m från pensionatet eller så tar det ca 25min att gå.

Dalarnas museum

Besök Dalarnas museum och se allt vad dalarna har att erbjuda. Världsarvsstaden, dalahästar, Selma Lagerlöf och ett stort utbud av utställningar.
ca 4km från oss och 10 min med bill

Falu Vildvattenpark

Falu Vildvattenpark är den första forsarenan i norra Europa och erbjuder forspaddling lätt tillgängligt för alla! Det är ett perfekt äventyr i centralt i Falun. Passar bra som event för vänner, familj, grupper, företag och skolklasser . Vi har både drop-in och tar emot bokningar hela hösten.
ca 4km från oss och ca 10minuter med bil.

KONTAKT
Samuelsdals Pensionat Samuelsdalsvägen 23 791 61 Falun 023-709 40 95